آغاز وانجام رساله ای است که خواجه نصیرالدین طوسی از آن به تذکره در آغاز و انجام یاد می کند و در واقع از شرح حال انسان در هر دو عالم سخن می گوید و رساله ای در معرفت نفس دانسته می شود.این اثر در بیست فصل نوشته شده است و در انتهای کتاب تعلیمات آیت الله حسن زاده آملی…
ترجمه ای است از اثر گرانسنگ سیدرضی به نام " مجازات النبوی " که استاد محمدمهدی جعفری آن را به رشته تحریر در آورده است.از نظر ایشان هدف از نگارش این اثر نشان دادن آرایه های ابی در کلام پیامبر اکرم (ص) بوده است.
نقد ادبی نو که تا پیش از قرن بیس تحت تاثیر ملاحظات اخلاقی ، تاریخی و یا زندگی نامه ای عمدتا سویه ای فرامتنی داشت بیشتر به خود تن عطوف گشت و صبغه ای عینی یافت.
شاید بتوان گفت که بارزترین مشخصه عصر ما ترکیب عقل گرایی علمی و عقل ستیزی فرهنگی است و همین امر بسیاری از فیلسوفان ، متألهان ، جامعه شناسان و هنرمندان معاصر را بر آن داشته است که به جد به پرسش از علم و تکنولوژی بپردازند، زیرا همه می دانند که سخن راندن از بازگشت طبیعت شوخی تلخی بیش نیست.
در ارغنون جهانی شدن " ارعنون 24 " رفاه اقتصادی و آینده همه مردم و ملل به طرزی تفکیک ناپذیر لازم و ملزوم یکدیگرند، چه از نظر اشکال گوناگون پول در جهان ، شبکه های جهانی غذا و اندوخته مواد خام و چه از نظر مشاغل و وسایل امرر معاش که مرتبط با شرکت های خارجی ، بازارها، فناوریها و…
در ارغنون داستان های عامه پسند آمده است که مقاله داستانهاي عامهپسند با بحثي درباره ديدگاههاي مختلف ناظر به جايگاه ادبيات عامه پسند آغاز ميشود و نويسنده به موضوع ايدئولوژي در متن و نحوه تبيين آن از منظر نظريههاي لوييآلتوسر و... ميپردازد.
در ارغنون روانکاوی1 آمده است که روانکاوی همزمان با قرن بیستم به وجود آمد، زیرا تایخ انتشار کتابی که این نظریه را به صورت پدیده ای نو به دنیا معرفی کرد سال " 1900" است. لیکن بدیهی است، که پیدایش روانکاوی به صورت خلق الساعه و حاضر آماده نبود.
در ارغنون روانکاوی2 آمده است که در این مجموعه مقالات هدف این است که اصول و مبانی روانکاوی را تدوین و به نحوی غیر استدلالی بیان کند. یعنی به موجزترین و سرراست ترین شکل ممکن آموزه های روانکاوی مبتنی بر مشاهدات و تجربیات قابل مشاهده باشند.
در ارغنون عقلانیت " ارغنون 15 " آمده است که مقالات اين مجموعه درباره بعضي از مهمترين مسائل و مباحث فرهنگي است كه ناظر بر زندگي روزمره در غرب است. نويسندگان اين مقالات، از منظر مطالعه بين رشتهاي، به بررسي و تحليل مسائل و مظاهر زندگي و ابزارها و كالاهاي فرهنگي در جوامع معاصر غربي پرداختهاند.
در ارغنون فرهنگ و تکنولوژی آمده است که هدف اصلی این پرسش از علم و تکنولوژی تجدید گفت و گو میان بخش های تک افتاده فرهنگ مدرن است تا شاید این دو نیروی سترگ بار دیگر با خاستگاه اصلی خود یعنی زندگی و فرهنگ بشری پیوند یابند و با دیگر نیازها و اشتیاقات معنوی ابنای بشر هماهنگ شوند.
در ارغنون فرهنگ و زندگی روزمره1 " ارغنون 19 " آمده است که مقالات این مجلد در باره بعضی از مهمترین مسائل و مباحث فرهنگی است که ناظر بر زندگی روزمره در غرب است نویسندگان این مقالات از منظر مطالعه بین رشته ای به بررسی و تحلیل مسائل و مظاهر زندگی و ابزارها و کالاهای فرهنگی در جوامع غربی پرداخته…
در ارغنون فرهنگ و زندگی روزمره2 آمده است آمده است که مقالات این مجلد از ارغنون به بعضی از مهمترین مسائل و مباحث فرهنگی و هنری موثر در ساختار و روال زندگی روزمره در غرب می پردازد، مقالات این مجلد از ارغنون به بعضی از مهمترین مسائل و مباحث فرهنگی و هنری موثر در ساختار و روال زندگی روزمره در…
در ارغنون فلسفه اخلاق " ارغنون 16 " آمده است اکنون باید به ارتباط این واقغیت که پاره ای از احکام توصیفی اند با ویژگی دیگری توجه کنیم که عادت شده است وقتی در باره احکام اخلاقی سخن می گوییم آن را ویژگی کلیت پذیری بنامیم. تاکید بر این است که احکام اخلاقی با احکام توصیفی در این ویژگی سهمیم…
در ارغنون فلسفه تحلیلی " ارغنون 7و8 " آمده است که برای معرفی و نقد تفکر غرب در ایران کوشش های بسیار شده و می شود که همه درخور ارج و احترام می باشد که در این زمینه، ناگفته ها و نوشته های بسیاری همچنان باقی و بر زمین مانده است.
در كتاب ارغنون مرگ تلاش شده که نشان داده شود كه چرخش نگرش انسان غربي در آغاز رنسانس و جنبش مدرنيته از مرگانديشي سنت فلسفي سقراط به انديشه در باب زندگي رسيده است و اين تغيير نگرش چه تأثيري بر شيوه كلي زندگي مردمان در جوامع غرب دارد.
در ارغنون مسائل مدرنیسم و مبانی پست مدرنیسم " ارغنون11و12 " آمده است که گفتارهای نظری در باب مدرنیسم به رغم تنوع و گستردگی آن ها، ریشه ها و زمینه های تاریخی مشترک دارند. به طوری که می توان نوعی انسجام و حال و هوای واحد را به همۀ آن ها نسبت داد، که خود نتیجۀ تکرار و تبادل مجموعه…
در ارغنون مسائل نظری فرهنگ آماده است که کریستوفرلش،نظریه پرداز مشهور اجتماعی،بر آن است که بین شخصیت افراد هر جامعه با فرهنگ آن جامعه و ملزومات آن فرهنگ تناسبی وجود دارد.
در ارغنون نظریه سیستم ها آمده است که به جهت سهم و تأثیر به سزایی فروید در این زمینه ونادر بودن مقالات منتشر شده از او به زبان فارسی، گزیده ای از مقالات مهم فروید که بیانگر وجوه اصلی نظریه اوست این مجموعه برای اولین بار توسط شرکت چاپ و انتشارات ترجمه و منتشر شده است.
در ارغنون نوسازی " ارغنون13 " آمده است که مقالات این مجموعه را می توان جزو اولین مطالب محققانه در زمینه نظریه سیستم ها به شمار آورد، نظریۀ سیستم ها به منزلۀ نوعی نظریۀ ساختاری مبتنی بر کارکرد در پاسخ به نظریه تالکوت پارسونز تدوین شده است.
استاد عشق نوشتهی ایرج حسابی به شرح زندگی و تلاشهای پروفسور محمود حسابی، پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران میپردازد.کتاب حاضر را سازمان چاپ و انتشارات منتشر کرده است.
کتاب شریف اساس الاقتباس اثر ارجمند حکیم قدوسی خواجه نصیرالدین طوسی رضوان الله علیه از آثار بسیار با ارزشی است که در فن منطق و آیین اندیشمندان به نثر شیرین پارسی نگاشته شده است. خواجه بزرگوار در این کتاب تمامی مباحث این فن را مورد بحث و تدفیق قرار داده است.
این کتاب شامل شش مقاله از اندیشمندان ایرانی است که بین سال های 1342 تا 1349 در مجله هنر و مردم به چاپ رسیده است. این مقالات به موضوعاتی همچون تاریخ باستان شناسی کاشان، مسجد، میدان، باغ و حمام فین، بنای تلگرافخانه و آرامگاه شاه عباس کبیر اشاره می کنند. و هر مقاله می کوشد گوشه هایی از بناهای تاریخی…
این کتاب دفتر دوم بناهای تاریخی و شامل یازده مقاله از اندیشمندان ایرانی است ک بین سالهای 1341 تا 1356 در مجله هنر و مردم به چاپ رسیده است . هر مقاله در باره بافت تاریخی و آثار معماری یکی از شهرهای تهران، ورامین، قم، قزوین و زنجان سخن می گوید
کتاب حاضر یکی از کتاب های مجموعۀ چندین جلدی برگرفته از مقالات نشریات رودکی، فرهنگ و زندگی، و هنر و مردم است که طی سال های 1341 تا 1358 منتشر می شده است .
در هیچ دوره ای از دوران اسلامی از زندگی دور نبوده لیکن همگان در مسیر زندگی، چنان که شاید، از آن کتاب با ارزش بهره مند نشده اند از این روست که کتاب تدوین شد.
زبان و جامعه شناسی مجموعه ای است شامل 6 مقاله از صاحب نظران و زبان شناسان ایرانی و خارجی که بین سال های 1348 تا 1356 در مجله فرهنگ و زندگی به چاپ رسیده اند .
کتاب حاضر یکی از کتاب های مجموعه چندین جلدی مقالات برگفته شده از نشریات هنر و مردم ، رودکی، فرهنگ و زندگی است که طی سال های 1341 تا 1351 منتشر شده است.
ویرایش ، مجموعه ای از فعالیت های علمی و هنری است که هدف آن بهبود بخشیدن به فهم هر چه بهتر مطلب نوشته شده و یاتصحیح خطاها و نواقص احتمالی آن است ویرایشگر می تواند متن را به گونه ای دگرگون سازد
مجموعه قصه های مردم خوزستان دارای سی و سه قصه است که از شهرهای دزفول، هندیجان، بهبهان، اهواز، سوسنگرد و ایذه گردآوری شده است. قصه های این کتاب شامل پند و حکمت، طنز، موضوعات حماسی وقصه هایی در بارۀ موجودات خیالی و حیوانات است.
آشنایی با کتاب نثر و شرح مثنوی شریف کتابی است در باب حکمت و حکایت های عرفان نامه مثنوی که چنان گسترده و عمیق اند که همه شارحان و پژوهندگان این اثر سترگ تنها توانسته اند در اقیانوس معرفت آن شناور باشند و به قدر تشنگی خود از آن بچشد، تا آن جا که مولوی پژوهی به حوزه های حدی…
در ماه آویو، رخدادی یگانه در تاریخ بشریت در شهر اورشلیم (بیت المقدس ) اعلام شد در همان هفته اول ، جمع بزرگی از خاخام های سفاردیم واشکنازی ، دو بار در محل دیوار با هم ملاقات کرده و اعلام نمودند " زمان مصیبت یعقوب یا مصیبت بزرگ آغاز شده است، (اشاره به انتفاضه فلسطین) و این نشانه های پایان…